Egészség

Ezek az ételek hatásosak a rák ellen

Csodaszerek nincsenek, azonban csodaételek, úgy fest, igen

Vannak olyan ételek, amelyeket a népi gyógyászat már ősidők óta számon tart, azonban olyanok is vannak, amelyekről a modern orvostudomány derítette ki, hogy akár még a rák ellen is hatásosak lehetnek – írja az MD Anderson.

Ezek az ételek hatásosak a rák ellen
A legtöbb zöldség és gyümölcs karban tartja a szervezet egészséges működését
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Amikor a daganatos betegségek megelőzéséről beszélünk, fontos tisztázni, hogy nincsenek csodaszerek. Azonban életmódunk és étkezésünk nagyban befolyásolja a jövőbeni kockázatokat. Az étkezés pedig egy olyan dolog, amelynek már őseink is nagy jelentőséget tulajdonítottak, számos olyan növényt, zöldséget és gyümölcsöt feljegyezve, amiknek gyógyító hatást tulajdonítottak.

Ezek közül később aztán több is bizonyítottan hatékonynak bizonyult, sőt olyanok is voltak, amelyek még a rák megelőzésében is hatásosnak bizonyultak.

Amikor ezekről az ételekről beszélünk, javarészt a növényi ételek csoportjáról beszélük. A legtöbb olyan zöldség és gyümölcs hatásos lehet a rák megelőzésében, ami úgynevezett phyto kemikáliákat tartalmaz. Ezek azok az anyagok amelyet a növények a védekezés okán termelnek, ezek pedig a rák ellen is hatásosnak bizonyultak.

Áfonya és egyéb bogyós gyümölcsök, brokkoli, paradicsom, mogyoró, dió, lencse – és a sort még lehetne folytatni. Az ezekből készült ételekkel azonban már vigyázni kell, hiszen más adalékanyagok könnyen csökkenthetik a pozitív hatásokat.

Érdemes lehet tehát ezeket az ételeket a lehető legtisztább formában fogyasztani a legjobb hatás elérése érdekében.

Kapcsolódó írásaink