Életmód
A gyümölcs, amely lassítja az öregedést
A daganatok kialakulását is csökkenti

A szakemberek elmagyarázták, hogy a gránátalma ellagsavat tartalmaz, amely megakadályozza a rákos sejtek osztódását. A gránátalma rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a daganatok kialakulását vagy lassítani a meglévők növekedését.
A pozitív hatás eléréséhez elegendő heti öt alkalommal enni gránátalmát. Ezt többféleképpen megtehetjük: egyszerűen elfogyasztjuk a gyümölcsöt, iszunk százgrammnyi gránátalmalevet, vagy gránátalma szószt használunk kedvenc ételeinkhez – jegyezte meg Ginzburg.
Agapkin hozzátette, hogy az öregedés egyik mechanizmusa a sejtekben lévő mitokondriumok felbomlásával függ össze. A gránátalma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek lelassíthatják ezt a folyamatot, és segítenek meghosszabbítani a fiatalságot. Ezért a gránátalma és a gránátalmalé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és segíthet a magas vérnyomás elleni küzdelemben.
Ráadásul azok, akik rendszeresen esznek gránátalmát, kisebb valószínűséggel szenvednek osteoarthritisben és térdízületi betegségekben. A gránátalma befolyásolja a gyulladásos folyamatok lefolyását is a szervezetben.