Egészség
Reggeli, amely megelőzheti a bélrákot
Képes megváltoztatni a mikrobiomot, és támogatja a bifidobaktériumok növekedését

A Sun című lapban megjelent tanulmány szerint már heti egy adag joghurt is csökkentheti a betegség kialakulásának valószínűségét. A rendszeres, hosszú időn át heti kétszeri joghurtfogyasztás még kifejezettebb hatást fejt ki.
A joghurt bélrendszerre gyakorolt pozitív hatása annak köszönhető, hogy képes megváltoztatni a mikrobiomot, és támogatja a bifidobaktériumok növekedését, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a baktériumok segítenek fenntartani a bél mikroflóra-egyensúlyát, megakadályozva a káros mikrobák elszaporodását és csökkentve a rák kockázatát.
A vizsgálatban mintegy 150 ezer ember vett részt, így az eredmények statisztikailag szignifikánsak.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a boltban vásárolt joghurt tartalmazhat cukrot, tartósítószereket, színezékeket, stabilizátorokat és emulgeálószereket, amelyek kevésbé egészségessé teszik. A tejből és erjesztett baktériumokból készült természetes joghurt egészségesebb választás. Felhasználható a diétában, beleértve a gyermekétkezéseket is, de érdemes szem előtt tartani, hogy három-öt napig eltartható.