Egészség

Az édesség nem olyan káros, mint amilyennek látszik

Sok tartalmaz olyan összetevőket, amelyek nemhogy nem károsak, de még jót is tehetnek a szervezetnek

Általánosan elterjedt nézet, hogy az édesség és a megfelelő táplálkozás összeegyeztethetetlen, de ez nem teljesen igaz, számol be a Pravda.ru.

Az édesség nem olyan káros, mint amilyennek látszik
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Növényi zsírok az édességekben: előny vagy kár?

A modern gyártók különböző növényi olajokat használnak:

A napraforgóolaj az egyik legelterjedtebb.

A növényi olajok keveréke tartalmazhat kókuszolajat, pálmaolajat és más olajokat.

Ezeket az összetevőket a csomagoláson „speciális zsírként” jelölhetik, és mérsékelt mennyiségben nem veszélyesek.

Mi az a „kakaóvajjal egyenértékű”?

Sokan félnek ettől az összetevőtől, de valójában nem káros.

Trópusi és egzotikus olajok keveréke, amelyek tulajdonságaikban a lehető legközelebb állnak a természetes kakaóvajhoz.

Segít az édességnek megtartani szerkezetét és kellemes ízét.

A legnagyobb veszély az édességben

Az édességek legkárosabb összetevője a cukor. Túlzott fogyasztása a következőkhöz vezethet:

- elhízáshoz,

- cukorbetegséghez,

- szív- és érrendszeri betegségekhez.

Hogyan csökkenthetjük az édességek ártalmait?

Tartsa be a mértéket – kis mennyiségű édesség nem okoz kárt.

Válasszon minőségi termékeket természetes összetevőkkel.

Részesítse előnyben a keserű csokoládét – ez kevesebb cukrot tartalmaz.

Az édességek tehát nem feltétlenül károsak, a lényeg, hogy ismerjük a mértéket és megértsük az összetételt!

Kapcsolódó írásaink