Egészség
Vannak olajok, amik sütés közben mérgező anyagokat bocsátanak ki
Jobb, ha erre nem használjuk

Az olajok melegítéskor káros anyagokat bocsátanak ki, ha hőmérsékletük meghaladja a füstpontot. Ilyenkor transzzsírok és toxinok képződnek, amelyek:
- károsíthatják az ereket,
- megzavarhatják a hormonális egyensúlyt,
- növelik a krónikus betegségek kockázatát.
Milyen olajjal a legjobb sütni?
Biztonságos olajok sütéshez és sütéshez:
- kókuszolaj,
- ghí olaj,
- extra szűz olívaolaj,
- marha- és kacsazsír.
Az ártalmak csökkentése érdekében jobb, ha az olajat vékony rétegben kenjük fel.
Mely olajokat nem szabad sütéshez használni?
Ide tartozik minden olyan olaj, amelynek alacsony a füstpontja és magas a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma:
- vaj,
- szőlőmag,
- lenmagolaj,
- szezámolaj,
- sütőtök,
- napraforgóolaj.
Ezeket az olajokat csak hideg ételekhez, öntetként érdemes használni.