Egészség

Ezek az ételek növelik a rák kockázatát

Az egészséges táplálkozást és az aktív életmódot ajánlják

Szakértők kommentálták azokat a megállapításokat, amelyek szerint bizonyos termékeket nem szabad fogyasztani, mert állítólag rákot okoznak – számol be a Sports.kz.

Ezek az ételek növelik a rák kockázatát
Vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek bizonyítottan negatív hatása van a szervezetre
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Bernd Weißbrod

Megjegyezték, bizonyos forrásokban nagyon gyakran szerepelnek ajánlások, hogy bizonyos ételeket ne fogyasszunk, mert rákot okoznak. Megkérték az onkológusokat, hogy mondják meg, mennyire igazak ezek az állítások – írja a Sports.kz.

Ha minden ilyen egyszerű lenne, az emberek egyszerűen elutasítanák a felesleges termékeket, és akkor soha nem lenne rákjuk. Nem ez az igazság. Vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek bizonyítottan negatív hatása van a szervezetre, hogy bizonyos daganatot megelőző kórképeket okoznak. Ezek a dohány, az alkohol, a szénsavas vagy szintetikus italok fogyasztása, ezek a transzzsírok, a vörös húsok. Ez utóbbiak kedvezőtlenül befolyásolhatják a polipok, túlburjánzások kialakulását, amelyek elhúzódó fennállás esetén rákos megbetegedésbe mehetnek át – mondja.

Az orvos az egészséges táplálkozást és az aktív, egészséges életmódot ajánlja.

Az egészséges ételek közé tartozik minden, ami megterem, ahogy őseink ettek – erjesztett tejtermékek, ami autentikus az adott régióban – gyümölcsök, zöldségek és így tovább – összegezte a szakember.

Kanat Sukhanberdiyev, a WHO kazahsztáni irodájának nemzeti immunizációs programkoordinátora hozzátette, hogy a rák a normális sejtek kóros sejtekké való átalakulásának eredményeként jön létre.

Kapcsolódó írásaink