Egészség
Ezek az ételek növelik a rák kockázatát
Az egészséges táplálkozást és az aktív életmódot ajánlják

Megjegyezték, bizonyos forrásokban nagyon gyakran szerepelnek ajánlások, hogy bizonyos ételeket ne fogyasszunk, mert rákot okoznak. Megkérték az onkológusokat, hogy mondják meg, mennyire igazak ezek az állítások – írja a Sports.kz.
Ha minden ilyen egyszerű lenne, az emberek egyszerűen elutasítanák a felesleges termékeket, és akkor soha nem lenne rákjuk. Nem ez az igazság. Vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek bizonyítottan negatív hatása van a szervezetre, hogy bizonyos daganatot megelőző kórképeket okoznak. Ezek a dohány, az alkohol, a szénsavas vagy szintetikus italok fogyasztása, ezek a transzzsírok, a vörös húsok. Ez utóbbiak kedvezőtlenül befolyásolhatják a polipok, túlburjánzások kialakulását, amelyek elhúzódó fennállás esetén rákos megbetegedésbe mehetnek át – mondja.
Az orvos az egészséges táplálkozást és az aktív, egészséges életmódot ajánlja.
Az egészséges ételek közé tartozik minden, ami megterem, ahogy őseink ettek – erjesztett tejtermékek, ami autentikus az adott régióban – gyümölcsök, zöldségek és így tovább – összegezte a szakember.
Kanat Sukhanberdiyev, a WHO kazahsztáni irodájának nemzeti immunizációs programkoordinátora hozzátette, hogy a rák a normális sejtek kóros sejtekké való átalakulásának eredményeként jön létre.