Egészség
Elárulták, melyik az a tej, amely jót tesz a szívnek és a gyomornak
A legjobb reggel inni

Maria Garcia spanyol gyógyszerész és táplálkozási szakértő elárulta, hogy a tehéntej és a kecsketej tápanyagprofilja különbözik. A kecsketej fehérjéi egyesek számára könnyebben emészthetők, mint a tehéntej fehérjéi.
Ez az ital ideális lehet azok számára, akik gyomor-bélrendszeri problémákkal küzdenek. Az emésztési zavarok azért fordulnak elő, mert az emberek egészségtelen ételeket fogyasztanak.
A Granadai Egyetem kutatása kimutatta, hogy a kecsketejnek számos egészségügyi előnye lehet. Ezek közé tartozik a magas koleszterinszint és a szív egészségének javítása, valamint a vérszegénységben szenvedők és a hosszú távú vaspótló kezelés alatt állók segítése.
A kecsketej jelentős mennyiségű vasat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, amelyek együttesen segítenek a hiányállapotok és a degeneratív csontbetegségek, például a demineralizáció elleni küzdelemben.
Ami a szív- és érrendszeri egészséget illeti, a kecsketej 40 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a tehéntej, és gazdag omega-6-ban, ami segít megvédeni a szív- és érrendszert.
Ezenkívül a kecsketej könnyebben emészthető, mint a tehéntej. Több tápanyagot és sok A-vitamint tartalmaz. Az ital sajátos íze azonban nem mindenkinek tetszik.
Kinek nem szabad kecsketejet inni?
Vannak esetek, amikor a kecsketej káros lehet az egészségre:
- a kecsketej fehérjéivel szembeni túlérzékenységben szenvedő személyek;
- felnőttek és gyermekek, akik bármilyen formában allergiásak a laktózra;
- azok, akiknél anyagcsere-betegséget diagnosztizáltak, ahol a zsíros ételeket kerülni kell.