Egészség
Napi egy narancs az Alzheimert távol tartja?
Több előnye is van a gyümölcs rendszeres fogyasztásának

A szakemberek szerint a narancs magas rosttartalmú, ami támogatja az egészséges emésztést és a rendszeres bélmozgást. A narancs magas víztartalma is segít, mert lágyabbá teszi a székletet, segít megelőzni a székrekedést.
Egy nagy narancs körülbelül négy gramm rostot tartalmaz, ami a nők számára ajánlott napi mennyiség 16 százaléka.
A narancsok magas C-vitamin-tartalmukról ismertek, az ajánlott napi érték 75 százalékát tartalmazzák. Ez közvetlenül hozzájárul az immunrendszer támogatásához, segít megvédeni a szervezetet a vírusoktól és más betegségektől. A narancsban lévő antioxidánsok a gyulladás elleni küzdelemben is segítenek, ami egy másik módja annak, hogy megvédje a szervezetet a betegségektől.
Egyes tanulmányok szerint a C-vitaminban gazdag étrend javíthatja a hangulatot, és segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Bár a depresszió vagy a szomorúság kezelése bizonyára többet igényel, mint egyszerűen csak egy narancs elfogyasztása, az agy egészségét támogató étrend segítő szerepet játszhat. A tudományos kutatások szoros kapcsolatot mutatnak az ételek és a hangulat között, és egy narancs hozzáadása a napi étrendhez ennek része lehet.
A narancs gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek mind szerepet játszanak az egészség és a jó közérzet támogatásában. A narancsban található flavonoidok, a hesperidin és a naringenin, csökkenthetik a gyulladást, csökkenthetik a vérnyomást és támogathatják a szív egészségét.
A narancs flavonoidokat tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy támogatják az egészséges agyműködést, és segíthetnek az Alzheimer- és a Parkinson-kór elleni védelemben is.
A kutatások azt mutatják, hogy a citrusféléknek neuroprotektív hatásuk lehet, támogatva az agy egészségét és csökkentve az Alzheimer-kór és más neurodegeneratív betegségek kockázatát.
A narancs magas C-vitamin-tartalma miatt kiváló élelmiszer a bőr egészségének támogatására, konkrétan az öregedés jeleinek lassítására. A C-vitamin egy antioxidáns, amely nemcsak az általános immunrendszer egészségét segíti, de a C-vitamin fontos a kollagén létrehozásában is, ami elengedhetetlen a bőr egészségéhez. Mind az élelmiszerekben található C-vitamin-források, mind a helyi C-vitamin jótékony hatással van a bőrre, és egyes tanulmányok szerint segíthet csökkenteni az ultraibolya által okozott fénykárosodást.