Egészség
Drámaian növeli a rák kockázatát
Ha megfelelően járunk el, akár 20 százalékkal is csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát

Az egészséges étkezés hozzájárul a minőségi élethez is
Fotó: AFP/Science Photo Library/CPD/Science Phot/Cristina Pedrazzini
A rák elleni védelem egyik nagyszerű módja a teljes kiőrlésű termékek és a telítetlen zsírok szeretete. Az orvos azt tanácsolja, hogy részesítsük előnyben a lenmagolajat, a diót és az avokádót.
A mellrák, jegyzi meg Gubina, fél az egyszeresen telítetlen zsíroktól – ezek az olíva – és repceolaj, a diófélék és a magvak, a gyomor- és nyelőcsőrák pedig leggyakrabban azoknál fordul elő, akik kevés nem keményítőtartalmú zöldséget, például brokkolit, spenótot és babot esznek. A bélrák megelőzhető a magas rosttartalmú élelmiszerek aktív fogyasztásával.