Egészség

Valóban veszélyes anyagokat tartalmaz a halak bőre?

A legtöbb tengeri hal gazdag omega-3-ban, E-vitaminban, jódban, kollagénben és szelénben

A sült halak fogyasztása előtt sokan lehúzzák a bőrt. A szakértő elmondta, hogy szükséges-e ezt megtenni, számol be a Sports.kz.

Valóban veszélyes anyagokat tartalmaz a halak bőre?
Makrélák egy halpiacon
Fotó: AFP/Anthony Wallace

Artur Moiseenko táplálkozási szakértő a Rosbalt újságíróinak kifejtette, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a hal bőre veszélyes anyagokat tartalmazna. A higany egyes halfajokban, például a tonhalban vagy a királymakrélában felhalmozódhat, de nemcsak a bőrben, hanem a húsban is. Ugyanez a helyzet az antibiotikumokkal, amelyekkel a mesterséges tenyészetekben etethetik a halakat – írja a Sports.kz.

A legtöbb tengeri hal gazdag omega-3-ban, E-vitaminban, jódban, kollagénben és szelénben, amelyek mind a halak zsírjában találhatók. Ha a bőre nélkül fogyasztja a halat, nem jut minden tápanyaghoz.

Kapcsolódó írásaink