Egészség

Összeállították azoknak a reggeliknek a listáját, amelyek növelik a rák kockázatát

Ezek az élelmiszerek tele vannak emulgeálószerekkel, édesítőszerekkel és egyéb adalékanyagokkal

A Nemzetközi Rákkutatási Társaság vezető onkológusokból álló csoportja nagyszabású tanulmányt végzett a főként reggelire fogyasztott, legkárosabb élelmiszerekről. A kísérletek részeként az orvosok kiderítették, hogy mely reggeli ételek növelik többszörösére a száj- és torokrák kialakulásának kockázatát – írta meg a Hibiny.ru.

Összeállították azoknak a reggeliknek a listáját, amelyek növelik a rák kockázatát
A tudósok szerint a rákos sejtek megjelenésének és gyors szaporodásának fő kiváltó oka az ultrafeldolgozott élelmiszerek, például az üdítők, az édességek és a gyorséttermi ételek
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa/Julian Stratenschulte

A tudósok végül meggyőződtek arról, hogy a rákos sejtek megjelenésének és gyors szaporodásának fő kiváltó oka az ultrafeldolgozott élelmiszerek, például az üdítők, a kész ebédek, az édességek és a gyorséttermi ételek fogyasztása. Sokan kifejezetten reggelire eszik ezeket.

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek tele vannak emulgeálószerekkel, édesítőszerekkel és egyéb adalékanyagokkal, amelyek elhízást okoznak, és tökéletes feltételeket teremtenek a rosszindulatú daganatok kialakulásához.

A nem mindig biztonságos vegyi anyagokat használó, „merev” élelmiszer-feldolgozás folyamata lassú méreggé változtat minden élelmiszert, amely előbb-utóbb megölhet minket.

Az ultrafeldolgozott termékek már a múlt század nyolcvanas éveinek közepén elterjedtek. Magát a kifejezést pedig Carlos Monteiro brazil tudós vezette be, aki egy univerzális módszert hozott létre az egészséges és a túlságosan feldolgozott élelmiszerek osztályozására.

Kapcsolódó írásaink