Egészség
Ezekre a betegségekre jó a burgonya
Az orvosok egy új kutatás alapján kifejezetten ajánlják

A krumpliban található kálium segít stabilizálni a vérnyomást, így csökken a stroke kockázata. Ezenkívül a termék magnéziumot, cinket, foszfort, kalciumot, mangánt, C-vitamint tartalmaz, amelyek erősítik az immunitást és az egészséget.
A zöldség főzési módja fontos. A csipszben, azaz a sült krumpliban például szinte semmi hasznos anyag nem marad. De ha az újburgonyát sütőben megsütjük, akkor számos, az idegrendszer és a szív számára hasznos mikroelem marad meg benne.
Egy ilyen étel rendkívül hasznos lesz az emésztőrendszeri betegségekben, hasnyálmirigy-gyulladásban és köszvényben szenvedők számára.
A felnőttek burgonyafogyasztásának napi adagja 150–200 gramm. Ugyanakkor a burgonyát köretként legfeljebb heti két-három alkalommal szabad beiktatni.