Egészség

Ennek az élelmiszernek a napi elfogyasztása megelőzheti a rák- és szívbetegségek kialakulását

Továbbá az Alzheimer-kór megelőzése érdekében is érdemes bevezetni az étrendünkbe

A Pennsylvaniai Egyetem tudósai megállapították, hogy napi ötadagnyi gomba elfogyasztása segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, a rákot és az Alzheimer-kórt – írja a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.

Ennek az élelmiszernek a napi elfogyasztása megelőzheti a rák- és szívbetegségek kialakulását
A gombaleves nem mindig a legjobb választás
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Turiot/Roulier

A Food Chemistry című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gomba erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetnek az oxidatív stressz elleni küzdelemben.

A fehér gombák különösen kiemelkednek ebből a szempontból. A bennük található antioxidánsok segítenek semlegesíteni az emésztés során keletkező káros anyagokat, és „egészségesen” tartják a sejteket, a fehérjéket és a DNS-t.

A tudósok azt javasolják, hogy kezdjük a napot gombával, rántottához vagy pirítóshoz adva. Ez egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy növelje az antioxidáns-bevitelt, és javítsa a szervezet védekezőképességét.

Kapcsolódó írásaink