Egészség
Ételek, amik csökkentik a rák kockázatát
Megtámadják és elpusztítják a daganatos sejteket

Saurabh Sethi gasztroenterológus többek között a Harvardon és a Stanfordon tanult. A közösségi oldalakon magyarázza a betegségeket és ad tippeket az egészség megőrzéséhez. Most az orvos elárulta, mit eszik, hogy csökkentse a rák kockázatát – írja a focus.de.
Ezek közé tartoznak a bogyós gyümölcsök. „Antioxidánsokban gazdagok, és segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól, és lassítják a rák növekedését. Szeretek goji bogyókat nassolni” – mondja a belgyógyász.
Sethi emellett szívesen fogyaszt brokkolit és karfiolt is. Ezek a keresztesvirágú zöldségek sok szulforafánt tartalmaznak. Ez egy másodlagos növényi anyag, amelynek számos egészségügyi előnye van. Tanulmányok szerint az anyag gátolhatja a rák kialakulását azáltal, hogy megtámadja és elpusztítja a daganatos sejteket.
A gasztroenterológus a bogyókra, a brokkolira és a kurkumára esküszik, mint a rák elleni fegyverekre
Másrészt az orvos gyakran főz fokhagymával. „Ebben van a csodálatos összetevő, az allicin, amely az antioxidánsokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha fokhagymás ételeket eszünk, jobb, ha a főzés végén adjuk hozzá, hogy az allicin megmaradjon.”
Az orvos gyakran használ kurkumát is. Ez a fűszer kurkumint tartalmaz, amely tudományos kísérletek szerint megakadályozza a rákos sejtek növekedését, és kiváltja azok korai pusztulását. Hogy a szervezet jobban felszívja a kurkumát, Sethi azt tanácsolja, hogy a fűszert fekete borssal együtt fogyasszuk.
Végül, de nem utolsósorban Sethi a dióra esküszik. „A diófélék, például a mandula és a dió rengeteg rostot, vitamint, fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a rák kockázatát.”