Egészség
Hat étel, amit nem szabad enni 65 éves kor után
Érdemes odafigyelni

Alulfőzött tojás
Sokan szeretik alulfőzni a tojást, hogy a sárgája folyékony maradjon. Az ilyen termék azonban veszélyes lehet a 65 év felettiek számára a szalmonella veszélye miatt.
Amanda Holzer táplálkozási szakértő azt tanácsolja, hogy legalább két-három percig főzzük a tojást.
„Amikor megforgatjuk a serpenyőt, a tojásfehérje nem szabad, hogy szétterüljön” - tette hozzá.
Gyümölcskonzervek
Amikor csak lehet, válasszon friss gyümölcsöt a konzervgyümölcsök helyett. A konzervgyümölcsök C-vitamin-tartalma nagyon alacsony. És jó bizonyítékok vannak arra, hogy a finomított cukor hozzájárul a gyulladáshoz a szervezetünkben.
Több friss gyümölcsöt és zöldséget kell enni, ezekben vannak azok a vitaminok, ásványi anyagok, szerves savak és rostok, amelyekre a szervezetnek szüksége van. A gyümölcsök és zöldségek javítják az emésztést, normalizálják az anyagcserét és a sav-bázis egyensúlyt.
Grapefruitlé
A grapefruit ízletes és tápláló, de a lé megzavarhatja a gyógyszereket, például a magas koleszterinszint és a depresszió ellen szedett gyógyszereket.
A grapefruitlé az álmatlanság és a szorongás kezelését is zavarhatja. Más gyümölcsök, valamint a gyümölcslevek, például a narancslé, az áfonyalé és a paradicsomlé mértékkel fogyasztva jobb választás az idősek számára.
Kávé és tea
A kávéban és a teában lévő koffein problémákat okozhat, ha túl sokat iszunk belőle. Nemcsak sokakat akadályoz meg abban, hogy jól aludjanak, de fokozhatja a szorongást és gyors vagy szabálytalan szívverést is okozhat.
Ez veszélyes lehet, ha szívbetegségben szenved. A kávé mellett a koffein számos teában, egyes üdítőkben, csokoládéban, sőt még egyes gyógyszerekben, köztük a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókban is megtalálható.
Mesterséges édesítőszerek
A mesterséges édesítőszereket, különösen az üdítőkben, súlyos szívbetegségekkel hozták összefüggésbe.
Tanulmányok kimutatták, hogy a mesterségesen édesített üdítőitalok rendszeres fogyasztása növelheti a szívroham vagy a stroke kockázatát.
Ha Ön prediabéteszben szenved, az ilyen típusú italok rendszeres fogyasztása megemelheti a vércukorszintjét, mielőtt még cukorbetegséget diagnosztizálnának Önnél. A túlzott cukortartalom elhízáshoz és más egészségügyi problémákhoz is vezet.
Sós ételek
A túl sok só problémát jelenthet az idősek számára, különösen, ha már volt magas vérnyomása. Ha az ételekből hiányzik az íz, próbáljon meg különböző fűszereket és fűszereket hozzáadni, ahelyett, hogy növelné az asztali sót.
A magas sótartalmú ételekkel való visszaélés magas vérnyomáshoz, szívelégtelenséghez és folyadékvisszatartáshoz vezethet.
Emellett mindig ellenőrizze a sótartalmat az élelmiszerek címkéjén.