Egészség

A forró tea higítása csapvízzel

Mi történik a szervezetünkkel?

Mi történik, ha a forró teát csapvízzel higítjuk? – teszi fel a kérdést a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

A forró tea higítása csapvízzel
A tea köztudottan egészségjavító antioxidánsokat és polifenolokat tartalmaz
Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Egy tanulmány szerint az ilyen ital garantálja az emésztési zavarokat. Derítsük ki, hogy lehet-e hígítani a teát, és hogyan kell ezt megfelelően csinálni.

Higítás

Semmi rossz nem történik, ha a forró főzethez egy kis lehűtött forralt vizet adunk. Legfeljebb a tea kevésbé lesz ízletes és finom. Más esetekben jobb megvárni, amíg a csésze tartalma lehűl. Régóta bizonyított, hogy jobb, ha nem iszunk nagyon forró teát.

Tilalom

Nincs szigorú tilalom e tekintetben. Saját felelősségre bármit beleönthetünk a teába. De a sima csapvíz nem csak az ízét és zamatát ronthatja el, mivel sok esetben a csapvíz nagy mennyiségű klórt tartalmaz. A rossz minőségű csapvíz baktériumokat és káros anyagokat is tartalmazhat. Az ilyen vizet fel kell forralni, különben ezek az anyagok egészségkárosodást okozhatnak, ha egyszer a teába és a szervezetbe kerülnek.

És még egy ok, hogy gondolkodjunk, mielőtt hideg vízzel a csaphoz vinnénk a csészét – ez az ital hasznos tulajdonságainak megváltozását jelenti. A tea köztudottan egészségjavító antioxidánsokat és polifenolokat tartalmaz. Más szóval, ha hideg csapvízzel hígítjuk a teát, attól biztosan nem leszünk egészségesebbek.

Kapcsolódó írásaink