Egészség

Csökkenti a koleszterinszintet ez a fogyókúrás csodanövény

Porrá zúzva a leghatásosabb

Létezik egy gyógynövény, ami egyszerre csökkenti a koleszterinszintet, javítja a szénhidrát-anyagcserét, serkenti a bélmozgást, és mindezen tulajdonságainak köszönhetően a fogyókúrában is rendkívül jó szolgálatot tehet. Az ördögnyelvet Ázsiában már évezredek óta használják a konyhában és a gyógyításban egyaránt – írja a mindmegette.hu.

Csökkenti a koleszterinszintet ez a fogyókúrás csodanövény
Az ördögnyelvet Ázsiában már évezredek óta használják a gyógyításban is
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Sebastian Willnow

Az ördögnyelv másnéven konjac-rost, vagy glükomannánpor egy jótékony, oldható és fermentálható élelmi rost, amely az Ázsiában őshonos konjac növény gyökeréből származik. Annak érdekében, hogy ehetővé váljon, először meg kell szárítani, majd finom porrá őrölni. A tömegének 50-szeresét képes felszívni vízben, és így zseléhez hasonló anyaggá alakul át. Mivel szinte teljesen íztelen, bármilyen ételhez hozzáadhatjuk, akár turmixhoz, tésztához, krémekhez, levesekhez.

Az ördögnyelvpor alacsony kalória- de nagyon magas rosttartalmú élelmiszer. Mivel rengeteg vizet képes felszívni, hamar megteremti a jóllakottságérzést, így fogyasztásával elkerülhetjük a túlevést.

Mivel az ördögnyelvpor egy nem emészthető rostvegyület, áthalad a gyomor-bél traktus felső részén, és amint eléri a vastagbelet, a bél mikroflórái fermentálják, amivel probiotikumokat hoznak létre, amely táplálja a bélben lévő hasznos baktériumokat. Ezzel nem csak az immunrendszerünket erősíti, hanem csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, kordában tartja a hormonháztartást, javítja a bélműködést, csökkenti a gyulladást és az autoimmun reakciókat.

Magas rosttartalmának köszönhetően képes csökkenteni a koleszterin felszívódásának mértékét a bélben, méghozzá az emésztőrendszerben lévő víz felhasználásával. Ez pedig csökkenti a koleszterin felszívódását az egész szervezetben, így a vérben is. Ráadásul úgy csökkenti az LDL – rossz koleszterin – és a trigliceridek szintjét, hogy közben nem csökkenti a HDL – jó koleszterin – szintjét vagy a vérnyomást.

Jelentősen lelassítja a gyomor természetes ürülési folyamatát, ez pedig a cukor fokozatosabb felszívódásához és az étkezések utáni vércukorszint csökkenéséhez vezet.

Kapcsolódó írásaink