Egészség

A reggeli disznózsírfogyasztás váratlan előnyei

Tévhit, hogy csak a hízásban játszik szerepet

Vannak táplálkozási szakértők, akik azt tanácsolják, hogy reggelire együnk egy kis disznózsírt, egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Mutatjuk, miért!

A reggeli disznózsírfogyasztás váratlan előnyei
Reggelire egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasszuk a sertészsírt
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Sokan úgy gondolják, hogy a disznózsír egyszerű, magas kalóriatartalmú étel, amelyet legjobb elkerülni. Valójában azonban a disznózsírnak számos jótékony tulajdonsága van, és az egészséges táplálkozás fontos része – adta hírül a Sports.kz.

Csak reggel

A disznózsír zsírsavakat, mikroelemeket és A-, D-, E-vitamint és egyebeket tartalmaz:

„Ez a termék javítja az immunitást, tisztítja az ereket, javítja az emésztést, és pozitív hatással van a bőrre és a körmökre. Ha a disznózsírt is be akarjuk venni az étrendünkbe, napi tíz-húsz grammot ajánlott reggelire enni” – mondják egyes orvosok.

Ez a legjobb reggeli

A disznózsír ellátja a szervezetet alapvető tápanyagokkal, javítja a memóriát és általában az agyműködést. Ha zsírt eszik reggelire, az pozitív hatással van az epehólyag működésére, segít normalizálni és javítani az emésztést.

Egyes táplálkozási szakértők például azt tanácsolják, hogy reggelire együnk kis disznózsírt, mindig egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. De előtte ne felejtsünk el inni egy pohár meleg vizet, közvetlenül ébredés után. Ezzel beindul az emésztési folyamat. És akkor a reggel elfogyasztott disznózsír jót tesz az egészségének.

Kapcsolódó írásaink