Egészség

Banán kávé után?

Számos élettani hatása lehet

Csak kevesen tudják, hogy a kávé és a banán nagyon hasznos kombináció az egészségünk szempontjából - számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Banán kávé után?
Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása
Fotó: AFP/Anadolu/Harun Ozalp

A szakértők határozottan javasolják, hogy minden csésze kávé után egy banánt fogyasszunk el. De miért együnk banánt kávé után?

Ha éhgyomorra fogyasztjuk el a kávét, a koffein árthat a gyomornyálkahártyának.

A banán azonban megvédi a gyomornyálkahártyát a kávé negatív hatásaitól, anélkül, hogy csökkentené a tonizáló hatást. És általában véve a banán nagyon hasznos. B-, C- és PP-vitamint, béta-karotint, káliumot és vasat tartalmaznak.

A banán olyan biogén aminokat is tartalmaz, mint a dopamin és a szerotonin, amelyek normalizálják az idegrendszert és megelőzik a depressziót.

Kapcsolódó írásaink