Egészség

A lila bogyó, amely megvédi a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől és a ráktól

Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik

Angela Kintas táplálkozási szakértő az acai bogyók hasznos tulajdonságairól beszélt, amelyek egyedülálló tulajdonságaik miatt egyre népszerűbbek, számolt be róla a Sports.kz a Championship című lapra hivatkozva.

A lila bogyó, amely megvédi a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől és a ráktól
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Tarso Sarraf

A szakértő szerint ez az egzotikus gyümölcs úgy néz ki, mint az áfonya vagy a szőlő, de belül egy cseresznyére emlékeztető magot rejt.

Angela Kintas kiemelte az acai gazdag ízét, amely a szőlő, a málna és a gránátalma savanykás jegyeit ötvözi, enyhe csokoládés beütéssel. A bogyók magas pálmafákon nőnek, és a szedőknek fel kell mászniuk a fák tetejére, hogy leszedjék a termést.

A táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy a gyümölcs erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az acai vitaminokban, rostokban, kalciumban, vasban és káliumban gazdag, emellett egészséges zsírsavakat és aminosavakat is tartalmaz.

Tanulmányok igazolják, hogy az acai bogyók rendszeres fogyasztása segíthet a koleszterinszint csökkentésében, javíthatja a kognitív funkciókat, a bőr egészségét, és megvédi a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől és a ráktól.