Egészség

Az étcsoki meglepő hatása

Egy friss kutatás szerint mértékkel fogyasztva akár a cukorbetegség megelőzésében is segíthet

Általában kevesen azonosítják a csokoládéevést a cukorbetegség megelőzésével, azonban egy friss tanulmány szerint az étcsokoládé akár még segíthet is csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – írja a Health.

Az étcsoki meglepő hatása
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Foodcollection/Mood4Food/Jean-Christophe Riou

Rengeteg ember szenved szerte a világon 2-es típusú cukorbetegségtől, azonban egy friss tanulmány meglepő eredményre jutott, amikor az étcsoki-fogyasztás és a betegség kapcsolatát vizsgálták. Az étcsokoládé köztudottan a legegészségesebb csokoládéfajta, köszönhetően magas kakaótartalmának, amely miatt rengeteg antioxidánst is tartalmaz.

A friss kutatás szerint azonban meglepő módon az étcsokoládé segíthet a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is.

A tanulmány adatai alapján azoknál, akik legalább ötször ettek étcsokoládét egy héten, közel 20 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata. A csokoládétípusok összevetésében pedig egyértelműen kitűnt, ez a jótékony hatás az étcsokoládé esetében a legerősebb.

Érdemes lehet tehát alkalmanként engedni a kísértésnek, hiszen – mint a mellékelt ábra mutatja – néhány kocka étcsokoládé csodákra is képes lehet.

Kapcsolódó írásaink