Egészség
Ha ezt elhagyjuk az ételből, halált is okozhat!
Leginkább a fogyókúrázók legyenek óvatosak
Az orvos szerint a só teljes megtagadása súlyos betegségekhez, sőt akár halálhoz is vezethet. Vigyázzunk tehát, ha speciális diétát tervezünk.
A televíziós műsorvezető Telegram csatornájában megjegyezte, hogy a konyhasó fogyasztás legalacsonyabb elfogadható szintje napi három gramm. A nátriumbevitel csökkentése pedig a renin és az aldoszteron hormonok növekedéséhez vezet. Ez viszont alattomosan magas vérnyomáshoz és más súlyos problémákhoz vezethet.
„Az ember nem élhet só nélkül! A nátrium csökkenése, a konyhasó pedig a nátrium és a klór, egy bizonyos szint alatt súlyos neurológiai megnyilvánulásokat, görcsrohamokat, eszméletvesztést és akár halált is okoz” – hangsúlyozta az orvos.