Egészség

Ha ezt elhagyjuk az ételből, halált is okozhat!

Leginkább a fogyókúrázók legyenek óvatosak

Van egy orvosi vélemény, miszerint a só helyrehozhatatlan károkat okozhat a szervezetben. A szakértők szerint az elfogyasztott só mennyiségét minimálisra kell csökkenteni vagy akár teljesen elhagyni. De dr. Alekszandr Myasnyikovnak megvan a maga véleménye ebben az ügyben – írja a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

Ha ezt elhagyjuk az ételből, halált is okozhat!
Az orvos szerint a só teljes megtagadása súlyos betegségekhez, sőt akár halálhoz is vezethet
Fotó: Mint Images via AFP

Az orvos szerint a só teljes megtagadása súlyos betegségekhez, sőt akár halálhoz is vezethet. Vigyázzunk tehát, ha speciális diétát tervezünk.

A televíziós műsorvezető Telegram csatornájában megjegyezte, hogy a konyhasó fogyasztás legalacsonyabb elfogadható szintje napi három gramm. A nátriumbevitel csökkentése pedig a renin és az aldoszteron hormonok növekedéséhez vezet. Ez viszont alattomosan magas vérnyomáshoz és más súlyos problémákhoz vezethet.

„Az ember nem élhet só nélkül! A nátrium csökkenése, a konyhasó pedig a nátrium és a klór, egy bizonyos szint alatt súlyos neurológiai megnyilvánulásokat, görcsrohamokat, eszméletvesztést és akár halált is okoz” – hangsúlyozta az orvos.

Kapcsolódó írásaink