Egészség
Ez a zöldség csökkenti a gyulladást, és antioxidánsokban gazdag
Érdemes minden nap enni belőle
„A brokkoli olyan zöldség, amely megérdemli, hogy minden nap az asztalra kerüljön. Jótékony tulajdonságainak titka az antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben rejlik, amelyek elősegítik az egészséget, és megvédik a szervezetet a különböző betegségektől” – írta Misnikova.
Az orvos szerint a brokkoli szulforafánt tartalmaz, egy olyan anyagot, amely csökkenti a gyulladást a szervezetben, befolyásolja az immunsejtek aktivitását, és véd a rák ellen. Ezenkívül ez a káposztafajta indol-3-karbinolt tartalmaz, egy olyan vegyületet, amely csökkenti a rák bizonyos típusainak kockázatát. Segít továbbá az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a neurodegeneratív betegségek és a csontritkulás megelőzésében.
Misnikova hozzátette, hogy a brokkoli gazdag az erős antioxidáns kvercetinben. „Ez a brokkoliban található flavonoid lassítja az öregedési folyamatot, és csökkenti a szenilis demencia kialakulásának kockázatát” – magyarázta az endokrinológus.