Egészség

Kiderült, hetente hányszor szabad tésztát enni

A negatív következmények sajnos akkor sem kikerülhetőek, ha a tészta durumbúzából készül

A tészta változatos elkészítési módjai miatt rendkívül népszerű, azonban a szervezet számára meglehetősen nehéz étel. Mutatjuk, heti hányszor ajánlott enni ahhoz, hogy ne okozzon gyomor- és bélrendszeri problémákat – tette közzé a sports.kz.

Kiderült, hetente hányszor szabad tésztát enni
A tésztát érdemes kicsit kevesebb ideig főzni: az al dente állapot a lehető legegészségesebb
Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Rossz hír a tésztafélék szerelmeseinek: kedvenc ételük teljesen alkalmatlan a napi fogyasztásra, sőt „minden másnap” sem szabad fogyasztani.

Szakértők szerint ideális esetben hetente csak egy-két alkalommal lehet tésztát enni, ugyanis a gyakoribb fogyasztás komoly gyomor- és bélrendszeri problémákhoz vezethet.

Nem szabad elfelejteni, hogy vannak más finom köretek is: hajdina, rizs, zabkása, burgonya, burgonyapüré stb., amik jóval egészségesebbek.

Hogyan kell megfelelően főzni és enni a tésztát

Most beszéljünk a helyes főzésről. A tésztát érdemes kicsit kevesebb ideig főzni: az al dente állapot a lehető legegészségesebb.

Ezenkívül a tésztát megfelelően kombinálni kell más körettel, például zöldségekkel, tenger gyümölcseivel vagy sovány húsokkal.

Kapcsolódó írásaink