Egészség

Kiderült, hogy a cukor nélküli tea káros

A tea világszerte nagyon népszerű ital

A teafogyasztással kapcsolatosan rengeteg vita merül fel arról, hogy jobb-e cukorral vagy anélkül inni – számol be a Sports.kz.

Kiderült, hogy a cukor nélküli tea káros
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Sokan úgy vélik, hogy felesleges cukrot adni a teához. Ez az ital jó immunerősítő lehet, és alacsony a kalóriatartalma is, így tökéletes az egészség megőrzésére. Néhány táplálkozási szakértő azonban azt állítja, hogy a cukros teának számos előnye van.

Miért érdemes cukros teát inni?

Ha édesített a tea, az energiával tölt fel. Ez nem meglepő, hiszen megemelkedik a vércukorszint, éppen ezért az orvosok azt javasolják, hogy mindenképpen igyon cukros teát, ha gyengének vagy „kótyagosnak” érzi magá.- Ez segíthet a közérzetet normalizálni. De a cukor nélküli tea ilyen esetben egyáltalán nem segít.

A cukor „javíthatja” a tea ízét és aromáját: a legtöbb olyan fajtánál, amely sok tannint termel, a cukor segít eltávolítani a keserűséget.

A cukros-tejes teát bármilyen emésztőrendszeri túlterhelés után ajánlott inni, mert tökéletesen tisztítja a gyomor-bélrendszert, és segít normalizálni az emésztést. A fekete tea cukorral segít normalizálni a szív- és érrendszer működését.

Kapcsolódó írásaink