Egészség

Több van a joghurtban, mint gondolnánk

A joghurt az egyik legnépszerűbb tejtermék hazánkban is, azonban kevesen tudják, hogy akár a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is segítségünkre lehet – állítja egy új tanulmány, amelyet a Health szemlézett.

Több van a joghurtban, mint gondolnánk
A joghurt is szerepet játszhat a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében
Fotó: NorthFoto

Rengeteg ember szenved kettes típusú cukorbetegségtől napjainkban, azonban a megelőzéséről a szakértők szerint még mindig kevés szó esik. A legfrissebb kutatások egy jelentős része éppen ezért arra koncentrál, hogy hogyan is lehet megelőzni a betegség kialakulását.

Egy friss kutatás szerint például meglepő módón a joghurt is szerepet játszhat a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében. A joghurt mint étel pozitív hatásairól már eddig is sokat hallottunk, ez pedig nem az első tudományos publikáció, amely ennek a tejterméknek és a cukorbetegségnek a kapcsolatát vizsgálja.

Habár a joghurt valóban egészséges étel, rengeteg probiotikummal, azonban ez nem jelenti, hogy univerzális védelmet nyújtana a cukorbetegség ellen.

A joghurt pozitív tulajdonságai – mint például a vércukorszint stabilizálása – azonban mindenképp hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Emellett azonban vannak olyan ételek még, mint például a lencse és az avokádó, amelyek szintén lassan szívódnak fel, ezzel pedig segítik a megfelelő vércukorszint fenntartását.

Ennek fényében az orvosok továbbra is az egészséges életmód mellett teszik le voksukat, hiszen még mindig ez a legjobb módja egészségünk hosszútávú megőrzésének.

Kapcsolódó írásaink