Egészség
Ez a termék károsabb lehet, mint a só
Mind kiváltói lehetnek a kiütéseknek
„Ezek a tejsavófehérjék és az inzulinszerű növekedési faktor miatt történik” tisztázta Dilyara Lebedeva gasztroenterológus a legújabb tudományos kutatásokra hivatkozva.
A magas glikémiás indexű élelmiszerek hozzájárulnak a vér inzulinszintjének emelkedéséhez. Az édességek fogyasztása a keratinociták hipertrófiájához és fokozott faggyútermeléshez vezet, ami viszont pattanásokat okozhat.
„A sütemények, zsemlék, édességek és a fagylaltok mind nem okozói, de kiváltói lehetnek a kiütéseknek” – tette hozzá az orvos.
A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy külön törülközőt kell használni az arcra és a testre, és rendszeresen meg kell mosni azokat. Emellett az agresszív felületaktív anyagok (tenzidek) és a kozmetikumok túlzott használata megzavarhatja a bőr védőgátját.