Egészség
Ez a gabonaféle a „rossz” koleszterin élharcosa
A koleszterinszint nem lesz probléma

Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto
A hajdináról van szó – egy szuperélelmiszerről, amely az ér- és szívbetegségek, az érelmeszesedés megelőzésének különösen jó eszköze például kásaként reggelire fogyasztva.
A gabona összetétele pozitívan befolyásolja az idegrendszert, a gyomor-bélrendszer működését, húsz százalékkal csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Ugyanakkor akkor lesz maximálisan hasznos az étel, ha nem főzi túl a darát. A hajdina minden korosztály számára kedvező.
„A hajdina élelmi rost- és fehérjetartalma megegyezik a quinoáéval, de kevesebb kalóriát tartalmaz” – jegyezték meg a szakértők. A hajdina segít feltölteni a szervezetet rézzel, mangánnal és cinkkel.