Egészség
Megtisztítja az ereket és megakadályozza a magas vérnyomást
Megakadályozza a rák bizonyos típusainak kialakulását

Alexandra Razarenova táplálkozási szakértő napi 20-30 g mogyoró fogyasztását javasolja. A mogyorót fogyasztás előtt néhány órára vízbe kell áztatni. Hozzáadható salátákhoz, desszertekhez és önálló nassolnivalóként is fogyasztható.
A mogyoróban található fenolos vegyületek segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét. A zsírsavaknak, antioxidánsoknak, magnéziumnak és káliumnak köszönhetően a mogyoró normalizálja a vérnyomást, és jótékony hatással van a szívre.
A mogyoró hasznos a rák megelőzésében. Több proantocianidint tartalmaz, mint a pisztácia és a pekándió. Ez az anyag megakadályozza a rák bizonyos típusainak kialakulását. Egy adag mogyoró a napi mangánérték 87 százalékát tartalmazza, amely védi a sejteket a károsodástól. A mogyoró csökkentheti a cukorbetegek vércukorszintjét.