Egészség

Egy váratlan élelmiszert neveztek meg a rák megelőzésére

Ráadásul számos más pozitív hatása is van

A cékla rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, véli Oksana Galkina táplálkozási szakértő - számolt be róla a Sport.kz a Lenta.ru-ra hivatkozva.

Egy váratlan élelmiszert neveztek meg a rák megelőzésére
Képünk illusztráció
Fotó: CHASSENET / BSIP via AFP

Galkina megjegyezte, hogy a cékla szervezetre gyakorolt jótékony hatása jól ismert. A táplálkozási szakértő szerint bétaint és bétacianint tartalmaz – olyan anyagokat, amelyek daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a gyökérzöldség magnéziumban gazdag, ami hozzájárul a rák megelőzéséhez.

A szakember biztosítja, hogy a répahalmon ugyanilyen hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, ezért arra buzdít, hogy ne dobjuk ki a növény leveleit. Galkina szerint ízletes saláta készíthető belőlük, vagy leveshez adható.

A rákmegelőzésre szolgáló étel elkészítéséhez a táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy főzzük együtt a céklát és a vadkáposztát, vágjuk fel, majd adjunk hozzá apróra vágott uborkát, reszelt retket, kaprot, és öntsük az ételhez lehűtött céklalevest. Az így kapott ételbe tojást, tejfölt, fűszernövényeket, sót és citromot is tehetünk.

Kapcsolódó írásaink