Egészség

Ki ne egyen fügét?

Pedig a fügét az egyik legegészségesebb finomságnak tartják

A fügét az egyik legegészségesebb finomságnak tartják, és nem számít, hogy frissen vagy szárítva fogyasztjuk. Mindkét termék gyógyító tulajdonságokkal és szinte azonos tápértékkel rendelkezik – írta az edimdoma.ru.

Ki ne egyen fügét?
Fügefa termése és levele
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Patrick Pleul

A füge rendszeres, de mérsékelt fogyasztásával a csontok és a fogak erősödnek, a vérnyomás pedig normalizálódik. Ha van füge az étrendben, javul a légző-, a szív- és érrendszer, valamint a reproduktív rendszer működése, erősödik a szervezet immunvédelme, és sokkal kisebb lesz a rák kockázata.

Általánosságban elmondható, hogy a füge minden ember számára hasznos. Fontos azonban tudni, hogy ezek a gyümölcsök természetes latexet tartalmaznak. Azoknak, akik allergiásak, rendkívül óvatosnak kell lenniük.

A füge segít normalizálni az emésztőrendszert, de ha túl sokat eszünk belőle, a hatás éppen az ellenkezője lesz - hasmenés, hányinger és egyéb kellemetlen tünetek jelentkeznek.

Kapcsolódó írásaink