Egészség
Így csökkenthetjük a cukor káros hatásait
Módjával még jót is tesz a szervezetnek, de néhány dologra érdemes odafigyelni
A mértéktelen cukorfogyasztás többféle betegség kialakulásához vezethet
Fotó: NorthFoto
Különösen veszélyesek a fehér gabonafélékben gazdag élelmiszerek, a gyorsételek, az aszalt gyümölcsök, a keményítőtartalmú zöldségek és a növényi tej, amelyek hozzájárulnak a vércukorszint hirtelen megugrásához.
A káros hatások minimalizálása érdekében ajánlott a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, a friss gyümölcsöket választani, a gyorséttermi ételeket egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni, valamint a keményítőtartalmú zöldségek és a növényi tej fogyasztását szabályozni. A fehérjékkel és zöldségekkel kiegyensúlyozott étrend szintén segít elkerülni a cukor negatív hatásait.