Egészség

Édes csemege, amely segít csökkenteni az ínybetegségek kockázatát

És még a fogzománcot is erősíti

Bár általában nem szoktuk az édességeket a száj egészségével összekapcsolni, az étcsokoládé lehet a kulcs a fogínybetegségek valószínűségének csökkentéséhez - írja a Sports.kz.

Édes csemege, amely segít csökkenteni az ínybetegségek kockázatát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Kutatásuk szerint az antioxidánsok, különösen az étcsokoládéban található flavonoidok titkos fegyverré válhatnak az ínybetegségek ellen. A finomság lenyűgöző, 54 százalékkal csökkentette a kockázatot.

Számos más tudományos vizsgálat is kimutatta, hogy az étcsokoládéban található bizonyos vegyületek a szájban lévő káros baktériumok, köztük a Streptococcus mutans, a fogszuvasodás és az ínybetegségek egyik fő okozójának növekedését is lassíthatják. A baktériumok számának csökkenése segít megelőzni a fog- és ínyproblémákat.

Ezenkívül az étcsokoládé tartalmaz egy teobromin nevű vegyi anyagot. Ez egyfajta stimuláns, amely erősíti a fogzománcot és védi azt a károsodástól. Az erősebb zománc ellenállóbbá teszi a fogakat a savakkal és az erózióval szemben, és hosszú távon csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.






Kapcsolódó írásaink