Egészség
Édes csemege, amely segít csökkenteni az ínybetegségek kockázatát
És még a fogzománcot is erősíti
Kutatásuk szerint az antioxidánsok, különösen az étcsokoládéban található flavonoidok titkos fegyverré válhatnak az ínybetegségek ellen. A finomság lenyűgöző, 54 százalékkal csökkentette a kockázatot.
Számos más tudományos vizsgálat is kimutatta, hogy az étcsokoládéban található bizonyos vegyületek a szájban lévő káros baktériumok, köztük a Streptococcus mutans, a fogszuvasodás és az ínybetegségek egyik fő okozójának növekedését is lassíthatják. A baktériumok számának csökkenése segít megelőzni a fog- és ínyproblémákat.
Ezenkívül az étcsokoládé tartalmaz egy teobromin nevű vegyi anyagot. Ez egyfajta stimuláns, amely erősíti a fogzománcot és védi azt a károsodástól. Az erősebb zománc ellenállóbbá teszi a fogakat a savakkal és az erózióval szemben, és hosszú távon csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.