Egészség
Ezek az élelmiszerek javítják a memóriát
Van közöttük egy meglepő is

A csokoládé hatóanyagai miniatűr „energiafejlesztők” a sejtekben
Fotó: AFP/Phanie/Garo
Az étcsokoládé, a zsíros halak, a diófélék és a tojás hasznos anyagokkal telítik a szervezetet, és hozzájárulnak a kognitív funkciók, a koncentráció és a memória megőrzéséhez – mondta Irina Popkova táplálkozási szakértő. Megjegyezte, hogy a csokoládé a triptofán forrása is, amely szerotonint (örömhormont) termel.
A zsíros halak fontos forrása az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavaknak. Lazacból, pisztrángból, heringből és makrélából lehet hozzájutni – jegyezte meg az orvos. Elmondása szerint elég, ha hetente kétszer iktatunk be halat az étrendünkbe. Emellett a dió, a lenmagolaj és a csirketojás jótékonyan hat a memóriára és az agyműködésre.