Egészség
Ételek, amelyek meghosszabbíthatják az életet
Ráadásul általános közérzetünket is befolyásolhatják

Íme néhány a fontos táplálkozási tanács:
Gyümölcsök és zöldségek
Ezek számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a betegségektől, és lassítják az öregedést. Ajánlott naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.
Teljes kiőrlésű élelmiszerek
Sok egészséges rostot tartalmaznak, amelyek javítják az emésztést, és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ajánlott naponta legalább három adag teljes kiőrlésű terméket fogyasztani.
Hal- és tenger gyümölcsei
A tenger gyümölcsei omega–3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez és az agyműködés javításához. Ajánlott hetente legalább kétszer halat és tenger gyümölcseit fogyasztani.
Diófélék és magvak
Számos tápanyagot, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak. Emellett fehérje- és egészséges zsírforrások is. Ajánlott naponta legalább egy adag diófélét vagy magot fogyasztani.
Víz
A folyadék kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges szervezet fenntartásában. Segít a szervezet méregtelenítésében, javítja az emésztést, és hidratáltan tartja a bőrt. Ajánlott naponta legalább nyolc pohár vizet fogyasztani.
Só és a cukor
A só és a cukor is rossz hatással van a vérnyomásra és a vércukorszintre, és növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Együnk minél kevesebbet belőlük.