Egészség

Ételek, amelyek meghosszabbíthatják az életet

Ráadásul általános közérzetünket is befolyásolhatják

Az étkezési szokások fontos szerepet játszanak az élet meghosszabbításában. Befolyásolhatják egészségünket, hangulatunkat és általános közérzetünket – írta meg a Kubnews.ru.

Ételek, amelyek meghosszabbíthatják az életet
Hetente kétszer is beiktathatunk halat az étrendünkbe az egészségünk érdekében, a sushi remek választás lehet
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

Íme néhány a fontos táplálkozási tanács:

Gyümölcsök és zöldségek

Ezek számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a betegségektől, és lassítják az öregedést. Ajánlott naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.

Teljes kiőrlésű élelmiszerek

Sok egészséges rostot tartalmaznak, amelyek javítják az emésztést, és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ajánlott naponta legalább három adag teljes kiőrlésű terméket fogyasztani.

Hal- és tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsei omega–3 zsírsavat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez és az agyműködés javításához. Ajánlott hetente legalább kétszer halat és tenger gyümölcseit fogyasztani.

Diófélék és magvak

Számos tápanyagot, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak. Emellett fehérje- és egészséges zsírforrások is. Ajánlott naponta legalább egy adag diófélét vagy magot fogyasztani.

Víz

A folyadék kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges szervezet fenntartásában. Segít a szervezet méregtelenítésében, javítja az emésztést, és hidratáltan tartja a bőrt. Ajánlott naponta legalább nyolc pohár vizet fogyasztani.

Só és a cukor

A só és a cukor is rossz hatással van a vérnyomásra és a vércukorszintre, és növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Együnk minél kevesebbet belőlük.

Kapcsolódó írásaink