Egészség

Csodaleves segít a vérnyomáson

Nyáron a túlmelegedés és a kiszáradás miatt emelkedhet a vérnyomás

Kardiológusok szerint a hideg uborkaleves csökkentheti a vérnyomást – olvasható a Sports.kz oldalán.

Csodaleves segít a vérnyomáson
Képünk illusztráció
Fotó: Foodcollection via AFP/Mood4Food/Fabrice Subiros

Elmondásuk szerint az allicint tartalmazó fokhagyma használatával készül az uborkaleves, ami elősegíti a természetes értágító nitrogén-oxid termelését – írja a Sports.kz.

„És ha naponta legalább négy gramm fokhagymát fogyasztunk, csökken a vérnyomás, ezt kutatások is kimutatták” – mondta az orvos.

Korábban már elmondták, hogy nyáron a túlmelegedés és a kiszáradás miatt emelkedhet a vérnyomás. Szerintük ennek elkerülése érdekében figyelni kell a vízháztartásra, nem szabad túlmelegedni, és gyümölcsöket, zöldségeket kell az étrendbe iktatni.

Kapcsolódó írásaink