Egészség

Az orvos elmondta, hogyan lehet elkerülni a szívrohamot a hőségben

Van néhány szabály

A hőségben a szívroham kockázatának csökkentése érdekében fontos, hogy kerüljük az aktív napozást, igyunk elegendő vizet és kerüljük a tűző napon való munkát – számol be a Sports.kz a Gazeta.ru-ra hivatkozva .

Az orvos elmondta, hogyan lehet elkerülni a szívrohamot a hőségben
A hőségben ne végezzen senki a tűző napon fizikai munkát huzamosabb ideig, kellő figyelmet kell szentelni a hidratáltságra is (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

Ezt Jurij Konev geriáter, kardiológus mondta el.
Veszélyes a nyílt napon tartózkodni délelőtt 10 és este 6 óra között. Ebben az időszakban a legaktívabb a nap - magyarázta az orvos. Ne dolgozzunk túl sokat a napon: akkor lehet dolgozni, amikor a hőség alábbhagy. Fontos az alvási rend betartása is.

A hőség növeli a kiszáradás kockázatát. Javul a véralvadás, és nő a szívroham és a stroke kockázata. Ezért fontos, hogy több vizet igyunk. Egyes idős embereknek bizonyos szív- és érrendszeri betegségek miatt csökkenteniük kell a folyadékbevitelt. De nem sok ilyen ember van – hangsúlyozta a kardiológus. Ha lázas, akkor lehet, hogy változtatni kell a gyógyszeres kezelésen. Fontos, hogy ezt megbeszélje orvosával.

Ha otthon nincs légkondicionáló, akkor menjen el egy speciális, társalgóval ellátott központba. Végső megoldásként egy szupermarketben is hűsölhet.

Kapcsolódó írásaink