Egészség

Az egyik ráktípus tünetei hasonlónak bizonyultak a terhességi toxikózishoz

Emellett sokan panaszkodnak gyengeségre és gyors fáradtságérzetre

Minden onkológiai típusnak megvannak a maga megnyilvánulásai. A gyomorráknál például a tünetegyüttes hasonló a nőknél a terhesség alatt fellépő toxikózishoz – mondta Mihail Bratus terapeuta, amelyről a Life.ru is írt.

Az egyik ráktípus tünetei hasonlónak bizonyultak a terhességi toxikózishoz
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F/Science Photo Library

Amint azt a szakember elmagyarázta, a betegség kezdetén a gyomor egyik szakaszában rosszindulatú daganat kezd kialakulni. Idővel belenő a szövetekbe, és a mutálódott sejtek kitöltik a szervet, zavarva az emésztőrendszer működését. Ennek következtében az illető hányingert, fájdalmat, hasi puffadást és étvágytalanságot tapasztal. Emellett sokan panaszkodnak gyengeségre és gyors fáradtságérzetre. Bratus hangsúlyozta, hogy sok terhes nő hasonló tüneteket tapasztal a toxikózisban.

„Ha a tünetek már a terhesség kezdete előtt jelentkeztek, az okot adhat az onkológiai folyamat gyanújára. Ráadásul az onkológiai tünetek fokozódnak és rosszabbodnak. Rendszerint a kialakulásának kezdetén csak az érintett szervet és azt a rendszert érinti, amellyel kapcsolatban áll, például a gyomorrák esetében a gyomor- és gasztrointesztinális rendszert” – idézi a Gazeta.ru az orvos szavait.

Kapcsolódó írásaink