Egészség
Ez a dióféle a koleszterin egyik legnagyobb ellensége
Antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek megelőzni a különböző betegségek kialakulását

A makadámia- az egyik legtáplálóbb dióféle. Antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek megvédeni sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben, és megelőzik a különböző betegségek kialakulását – olvasható a Kubnews.ru oldalán.
A makadámiadió egyik fő jótékony tulajdonsága, hogy képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét – magyarázta Vera Masyutina táplálkozási szakértő. Ez különösen fontos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők vagy az arra hajlamos emberek számára. A rendszeres makadámiadió fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és segíthet az egészséges koleszterinszint fenntartásában.
A makadámia az egészséges zsírok, például az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok kiváló forrása is. Ezek segítenek fenntartani a szív egészségét, javítják az agyműködést, és normalizálják az anyagcserét.
Minden hasznos tulajdonsága ellenére azonban elég kalóriadús. Ezért a túlsúlyos vagy anyagcsere-problémákkal küzdő embereknek ajánlott mérsékelten fogyasztaniuk ezt a diófélét. Ezenkívül a makadámiával szembeni egyéni intolerancia vagy allergia nem kívánt reakciókat, például viszketést, duzzanatot vagy akár anafilaxiás sokkot is okozhat.
Ha nincs allergiája vagy intoleranciája, a makadámia étrendjébe való beillesztése nagyszerű választás lehet az általános jóllét és egészség támogatása érdekében.