Egészség

Ez a vasban gazdag gyümölcslé normalizálja a vérnyomást és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet

Étkezések után fogyassza – lehetőleg pépesített formában

A céklalé nagyszerű kiegészítője a napi étrendnek, amely segít megőrizni az egészségét és megtisztítani a szervezetét. Dr. Morozov számos előnyét megnevezte ennek az italnak, és ajánlja fogyasztását – számol be a Sports.kz a Kubnews.ru-ra hivatkozva.

Ez a vasban gazdag gyümölcslé normalizálja a vérnyomást és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A céklalé egyik fő előnye, hogy képes normalizálni a vérnyomást és növelni az állóképességet.

A céklalé másik fontos előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása. A cékla gazdag összetétele javítja a bőr vérellátását, és serkenti a sejtek regenerálódását, amely segít a pattanások és egyéb bőrproblémák leküzdésében. A céklalé emellett segít hidratálni a bőrt, így az puhább és rugalmasabb lesz.

A férfiak számára a céklalé fogyasztása különösen előnyös vérszegénység és vashiány esetén. A cékla kiváló vasforrás, amely elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez.

Ahhoz, hogy a céklalé maximálisan hasznosuljon, ajánlatos pépesített formában fogyasztani. A céklapép pektint tartalmaz, amely segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből, és csökkenti a rossz koleszterinszintet. A céklalevet hashajtó hatása miatt azonban nem ajánlott reggel éhgyomorra fogyasztani. Jobb, ha étkezés után, kis adagokban fogyasztjuk.

Ha otthon szeretné elkészíteni a céklalevet, szüksége lesz egy gyümölcscentrifugára. Az elkészítés után azonnal megihatja, de jobb, ha a hűtőben hagyja egy órán át ázni, így az íze teltebbé és kellemesebbé válik.