Egészség

A rák megelőzése fűszerekkel

A természetes fűszerek nagyon hasznosak a szervezet számára

A természetes fűszerek jótékonyan hatnak a szervezetre, a kurkuma például gyulladáscsökkentő hatású és segít a daganatok megelőzésében – mondta a NEWS.ru-nak Olga Csirkova terapeuta.

A rák megelőzése fűszerekkel
Képünk illusztráció
Fotó: Hemis via AFP/hemis.fr/Barea Carmen

A szakember megjegyezte, a kurkuma segíthet a rák megelőzésében, a csípős paprika eközben megakadályozza az érelmeszesedéses plakkok kialakulását az erekben a kapszaicin tartalma miatt.

A természetes fűszerek nagyon hasznosak a szervezet számára. Sokuk antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, javítják az anyagcserét, növelik az immunitást. A csípős paprikában található kapszaicin megakadályozza az ateroszklerotikus plakkok kialakulását az erekben. A kurkumin, amelyet a kurkuma tartalmaz, nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem daganatellenes hatással is rendelkezik. A hagyma és a fokhagyma fitoncidokban gazdag – mondta a terapeuta.

Kapcsolódó írásaink