Egészség
Véd a rák ellen és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet
Sok benne a kalcium, kálium, foszfor, kobalt, magnézium és vas, valamint A-, B-, C- és E-vitamin

A cseresznyeparadicsom olyan speciális anyagot tartalmaz, amely segít csökkenteni a vér „rossz” koleszterinszintjét.
Előnyök
A cseresznyeparadicsomban sok kalcium, kálium, foszfor, kobalt, magnézium és vas, valamint A-, B-, C- és E-vitamin található. Vastartalma miatt az apró paradicsom hasznos vérszegénység esetén.
A kálium és a magnézium hozzájárul a víz-só egyensúly javításához, ami normalizálja az erek és a szív működését. Nagy mennyiségű rostot, szénhidrátot tartalmaznak.
Milyen formában hasznosabb a paradicsom
A paradicsomot bármilyen formában jó fogyasztani. A friss paradicsomban több C-vitamin van, mint a hőkezelt paradicsomban.
A paradicsomban lévő antioxidánsok – a likopin és a béta-karotin – azonban a konzervek és a hőkezelt paradicsom esetében bioaktívabbá válnak.