Egészség

Véd a rák ellen és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet

Sok benne a kalcium, kálium, foszfor, kobalt, magnézium és vas, valamint A-, B-, C- és E-vitamin

A cseresznyeparadicsom nemcsak ízletesebb, de egészségesebb is, mint a nagy paradicsomfajták, több C-vitamint tartalmaznak, amely természetes antioxidáns, és segít a szervezetnek a rákos sejtek elleni küzdelemben – írta a pravda.ru.

Véd a rák ellen és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet
Véd a rák ellen és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

A cseresznyeparadicsom olyan speciális anyagot tartalmaz, amely segít csökkenteni a vér „rossz” koleszterinszintjét.

Előnyök

A cseresznyeparadicsomban sok kalcium, kálium, foszfor, kobalt, magnézium és vas, valamint A-, B-, C- és E-vitamin található. Vastartalma miatt az apró paradicsom hasznos vérszegénység esetén.

A kálium és a magnézium hozzájárul a víz-só egyensúly javításához, ami normalizálja az erek és a szív működését. Nagy mennyiségű rostot, szénhidrátot tartalmaznak.

Milyen formában hasznosabb a paradicsom

A paradicsomot bármilyen formában jó fogyasztani. A friss paradicsomban több C-vitamin van, mint a hőkezelt paradicsomban.

A paradicsomban lévő antioxidánsok – a likopin és a béta-karotin – azonban a konzervek és a hőkezelt paradicsom esetében bioaktívabbá válnak.

Kapcsolódó írásaink