Egészség

Csak napi fél evőkanállal kell enni, és 28 százalékkal csökkenti a demencia okozta halálozás kockázatát

Nem számít, hogy milyen az étrend, ha ennek fogyasztása rendeszeressé válik

Egy új tanulmány bebizonyította az olívaolaj hihetetlen agyra gyakorolt hatásának előnyeit. És úgy tűnik, hogy a JAMA Network Open című szaklapban közzétett tanulmány adatai megbízhatóak. A tudósok 28 év alatt több mint 90 ezer ember adatait elemezték, ami lehetővé tette számukra a következtetések levonását – írta a super.ru.

Csak napi fél evőkanállal kell enni, és 28 százalékkal csökkenti a demencia okozta halálozás kockázatát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Kiderült, hogy azoknál a résztvevőknél, akik napi mindössze fél evőkanál olívaolajat iktattak be az étrendjükbe, 28 százalékkal alacsonyabb volt a demencia okozta halálozás kockázata azokhoz képest, akik nem fogyasztottak olívaolajat.

Érdekes módon egyáltalán nem a mediterrán étrendről volt szó. Akik több olívaolajat fogyasztottak, azoknál összességében alacsonyabb volt a demencia okozta halálozás kockázata, és nem számított, hogy összességében milyen volt az étrendjük.

Kapcsolódó írásaink