Egészség
A forró levegős sütők egészségügyi kockázatai, amikről senki nem beszél
Akrilamid vegyületek keletkeznek, amelyek az anyagcsere során olyan anyaggá alakulnak, amik potenciálisan daganatképzők lehetnek

A forró levegős sütők népszerűsége, úgy tűnik, töretlen, annak ellenére is, hogy például a fogyasztásuk miatt csak kis adagokat érdemes sütni bennük. Bár alapvetően tényleg jobb módszer a mikróban vagy az olajban sütésnél, ennek is lehetnek egészségügyi kockázatai.
A MAGAS HŐMÉRSÉKLET KÖVETKEZMÉNYEI
A túl magas hőmérséklet eredményeképpen akrilamid vegyületek keletkeznek, amelyek az anyagcsere során olyan anyaggá alakulnak, amik potenciálisan daganatképzők lehetnek. Különösen igaz ez a sült krumplira, amelyen a barnás elszíneződés és ropogós kéreg épp e folyamatok során alakul ki.
A VITAMINOK ELVESZNEK
A hosszan tartó sütési folyamat miatt az ételek tápanyagtartalma lecsökkenhet. Különösen a vízben oldódó vitaminok vesznek el az ezeket tartalmazó élelmiszerekből.
SÚLYGYARAPODÁSHOZ VEZETHET
Az air fryerben készült ételek zsírtartalma jóval alacsonyabb, tekintve, hogy nem használunk plusz olajat a sütéshez. Emiatt azonban hajlamosak lehetünk nagyobb mennyiséget elfogyasztani az ételből, ami a súlygyarapodás kockázatával járhat.