Egészség

Kidolgozták a „rákmentes” menüt

Onkológus szakértő tárta fel a titkot

Egy csokorra való rákellenes élelmiszert azonosítottak a Moszkvai Sechenov Egyetem munkatársai.

Kidolgozták a „rákmentes” menüt
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A saját egészségünk érdekében is megéri azokat a termékeket fogyasztani, amelyeket a minap azonosítottak a Moszkvai Sechenov Egyetem munkatársai – írta meg a Sports.kz. Mint a portál cikkében olvasható, a tanintézmény Urológiai Klinikájának onkológusai emlékeztettek arra, hogy a táplálkozás nagy hatással van az egészségre. Természetesen a ráktól és más betegségektől önmagában csak az élelmiszerrel nem lehet megmenteni senkit, de a kórok kialakulásának kockázatát csökkentheti a helyes étrend.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy rendszeresen fogyasszunk friss zöldségeket – ezek ugyanis nem emelik a vércukorszintet. A legegészségesebbek listáján hagyományosan a fehér és vörös káposzta, a karfiol és a brokkoli szerepel, de a spenőt , a fehérrépa és a hagyma is üdvös hatású.

Jó hír, hogy a cukorról sem kell lemondani – pusztán a mértékére szükséges ügyelni. A szakemberek becslései szerint egy ember naponta legfeljebb hat teáskanálnyit fogyaszthat anélkül, hogy károsítaná az egészségét. Ám az említett mennyiségbe bele kell venni az ételekben és italokban lévő cukrot is.

Kapcsolódó írásaink