Egészség

Nem is gondolnánk, de ennek a növénynek a gyökere képes még a rákos sejteket is elpusztítani

Kutatók is vizsgálták a hatását

Két nap alatt képes megtámadni a daganatos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtekben kárt okozna – írta meg a napivalasztek.com.

Nem is gondolnánk, de ennek a növénynek a gyökere képes még a rákos sejteket is elpusztítani
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ez a gyógynövény nem más, mint a pongyola pitypang (Taraxacum officinale), ismertebb nevén gyermekláncfű, melynek sárga virágát, majd a virágból kialakuló szépen repülő magjait mindenki ismeri. De az igazi érték a föld alatti részeiben van!

A pitypang gyökeréből készített tea 48 órán belül képes elpusztítani a daganatos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtekben kárt okozna. Erre a kemoterápia nem képes. A gyökérfőzetét vizelethajtó hatása miatt is használják, előnye, hogy a szervezetből csak nátriumionokat ürít, a kálium visszamarad. A tea fogyasztása súlycsökkenéshez vezet, ezenkívül húgykő és vesekőképződést gátló valamint vértisztító hatású.

Levelei főzetét epehajtó, étvágyserkentő, májműködést javító hatása miatt fogyasztják. Hatásos az allergia kezelésében, és csökkenti a rossz koleszterinszintet is. Gazdag C- és B6-vitaminokban, de rengeteg A- és K-vitamin van benne, ásványi anyagokat is tartalmaz, ilyen a vas, magnézium, kálium vagy folsav.

Kapcsolódó írásaink