Egészség

Az émelygés borzalmas érzés, de egy hétköznapi élelmiszer megszabadíthat tőle

A megoldás a hűtőben rejtőzik

Ha rosszul érzi magát, gyakran nem sok mindent tehet. Egy orvos szerint azonban valójában létezik egy természetes gyógymód, amely segíthet, és sokunk hűtőjében már ott lapulnak a szükséges összetevők – írja a Mirror.

Az émelygés borzalmas érzés, de egy hétköznapi élelmiszer megszabadíthat tőle
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Karan Raj doktor szerint mindössze egy egyszerű gyümölcsre – egy citromra – van szüksége ahhoz, hogy elűzze a hányingerét. És még csak meg sem kell ennie a savanyú citrusfélét, hiszen az illata az, ami megszabadít a gyomorrontástól.

Dr. Raj elmagyarázta: „Ha egy egyszerű módszert szeretne, hogy segítsen a hányinger ellen, a citromlé valóban működhet. A szaglását a szaglórendszer irányítja, ez szorosan kapcsolódik az agy limbikus rendszeréhez, amelynek szerepe van a hányinger szabályozásában. Amikor citromlé vagy citrusfélék illatát belélegzi, az stimulálhatja a limbikus rendszert, így segíthet enyhíteni a hányinger tüneteit. Emellett a citrom aromája stimulálhatja a nyálmirigyeket, így fokozhatja a nyáltermelést és a gyomorürítést, mi azt jelenti, hogy a gyomor gyorsabban kiürül, így enyhítve a hányinger tüneteit.”

Az orvos azt is elmondta, hogy a citromnak megvan az az előnye, hogy olyan erős illata van, ami „érzékszervi figyelemelterelés” a hányingerről.

Kapcsolódó írásaink