Egészség
Ezek az ételek segíthetnek megszabadulni a krónikus gyulladástól 50 év felett
Táplálkozással minimalizálhatjuk a gyulladásos folyamatokat
Egyrészt az akut gyulladás a normális immunműködés mutatója. Más dolog, ha a krónikus folyamatról van szó, amely a korral szívbetegségekhez, rákhoz, súlyos alsó légúti betegségekhez, ízületi gyulladáshoz, Alzheimer-kórhoz és stroke-hoz vezethet. A gyulladásos folyamatot azonban a táplálkozással minimalizálhatjuk.
Shiitake gomba
Leginkább Japánban termesztik. Az egyik legjobb szelénforrás, egy fontos ásványi anyag, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Magas a poliszacharidtartalmuk, ami segít csökkenteni a gyulladást és támogatja az immunrendszert.
Hagyma
Többféle antioxidánst tartalmaz, köztük a kvercetin, egy antioxidáns vegyületet, amely erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, jót tesz a szívnek és segít csökkenteni a vérnyomást.
Tofu
A szójatermékek gazdagok izoflavonok néven ismert növényi vegyületekben, amelyekről kutatások igazolják, hogy gyulladáscsökkentő hatásúak. Emellett a tofu kiegyensúlyozott aminosavprofiljának köszönhetően kiváló forrása a teljes értékű növényi eredetű fehérjéknek.
Csíráztatott gabonafélék
További gyulladáscsökkentő hatást biztosítanak. A csíráztatási folyamat a hagyományos gabonatermékekhez képest megnöveli az antioxidánsok, például a flavonoidok mennyiségét – akár 200 százalékkal is. Több gyulladáscsökkentő tápanyagot tartalmaznak, például C-vitamint és mangánt, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet táplálásához.