Egészség

A máj nem fáj, de van öt tünet, ami bajt jelezhet

Érdemes minél hamarabb szakember segítségét kérni

A máj egészsége rendkívül fontos a teljes szervezet egészsége szempontjából, hiszen elég egy kis probléma, és a szervezetben lassan felgyűlnek a méreg- és salakanyagok, és ebből különböző betegségek alakulhatnak ki – írta meg a Nyugdijasok.hu.

A máj nem fáj, de van öt tünet, ami bajt jelezhet
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Vannak olyan tünetek, amelyek májbetegséget jelezhetnek.

Ha a májjal valami baj van, a vér alvadóképessége romlik, így a bőr felszíne alatt zúzódások alakulnak ki, úgy is, ha nem ütöttük meg magunkat.

Ha az étkezési szokásaink nem változtak, mégis hétről hétre súlygyarapodás tapasztalható, akkor érdemes felkeresni a háziorvost.

Intő jel lehet, hogy ha nem dolgoztunk sokat, és nem is sportoltunk, mégis fáradtak vagyunk, akkor a májunkkal valamilyen probléma lehet.

Egy legyengült, rosszul működő máj miatt gyakran kell szembenézni émelygéssel, étvágytalansággal, mert ilyenkor a szervezet a méreganyagok megszabadulásával van elfoglalva, ezért következhet be rosszabb esetben akár hányás is.

A kellemetlen lehelet is azt mutathatja, hogy a méreganyagokat a máj nem tudja kiszűrni, így azok felhalmozódhatnak a légcsőben, gégében, kellemetlen leheletet idézve elő.

Kapcsolódó írásaink