Egészség

Négy tipp, ami segít csökkenteni az alkoholfogyasztást

Kutatások kimutatták, hogy az alkoholfogyasztás elhagyása csökkentheti a magas vérnyomást

Sokan már a száraz január kíhívás közepén is túl vannak, közülük többen levonták a konzekvenciát, ugyanis már 3 hét alatt is sokat javult a közérzetük az alkoholos italok elhagyásával. Vannak, akik időközben feladták, ám egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert az elhatározásuk nem volt komoly. Szakemberek most elárulják, melyek azok a praktikák, amelyekkel könnyebb kitérni az alkohol csábítása elől – írta meg a life.hu.

Négy tipp, ami segít csökkenteni az alkoholfogyasztást
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Artur Widak

Bár még tartja magát az a nézet is, miszerint egy pohár bor este jótékony hatással van a szervezetre, egyre többet hallani arról, hogy az alkoholnak minden cseppje idegméreg. Tény: senki nem egy pohár bortól lett beteg, de az is az, hogy a legtöbben nem is állnak meg egy ital elfogyasztásánál.

Kutatások kimutatták, hogy az alkoholfogyasztás elhagyása csökkentheti a magas vérnyomás, a szívbetegség és a májbetegség kockázatát, valamint a száj- vagy nyelőcsőrák, a gége, bél- és mellrák kialakulásának esélyét.

Dr. Suneel Kamath, a Cleveland Clinic Cancer Institute munkatársa négy tippel segít, hogy minimalizálja vagy akár el is hagyja az alkoholfogyasztást - írja a The Sun.

1. Ne tartson alkoholt a házban
2. Tartson alkoholmentes hónapot egy barátjával
3. Igyon alkoholmentes koktélokat, sört vagy bort
4. Válasszon olyan hobbit, ami nem kötődik az alkoholfogyasztáshoz

Kapcsolódó írásaink